Összetevők: mandula, törökmogyoró, kókuszvirágcukor, mézeskalács fűszer.
Almaszeletekre kenve, vagy zabkekszen, pillanatok alatt csillapítja az éhséget és az édességigényt! De teheted pirított kalácsra, süteményekbe, házi készítésű energiaszeletbe is.
Gyúrd össze mandulaliszttel, és készíts belőle csokiba mártott szaloncukrot, vagy mandulakrémmel töltött bonbont, ha meg akarod lepni szeretteidet. Ízesíthetsz vele kásákat, tejberizst, rétegezheted pudingba.
Önmagában, nagykanállal fogyasztva is tökéletes, alapanyagként pedig csak a fantázia szab határt a felhasználási lehetőségeknek.
Sportolók számára biztosítja a minőségi fehérjebevitelt, magas antioxidáns tartalma pedig segíti a gyorsabb regenerálódást edzés után.
A mandula az egyik legegészségesebb az olajos magvak közül, több E vitamint, riboflavint, niacint, kalciumot és rostot tartalmaz, mint bármely más diófajta. Kiváló magnézium forrás, emellett gazdag esszenciális, többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban.
Tápanyagai javítják az agy aktivitását, így rendszeres fogyasztása csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának lehetőségét. Segít a koleszterinszint szabályozásában, és az egészséges szívműködés megőrzésében. Linol- és linolénsav tartalma csökkenti a gyulladásokat, E vitamin tartalma véd a rák ellen. Fogyókúránál magas zsírtartalma ellenére sikeresen használható: telítetlen zsírjai miatt hosszú ideig teltségérzetet biztosít, rosttartalma pedig segíti az emésztést.
A kókuszcukor a kókuszpálma virágzó rügyeinek nedvéből készül. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban, magas a magnézium-, kálium-, cink- és vas-tartalma, és a B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminok is megtalálhatóak benne. Továbbá antioxidáns hatású polifenolokat és 16 féle aminosavat tartalmaz.
Azon túl, hogy finom:
Minden diétába beilleszthető |
Vegán, Keto, Gluténmentes, Laktózmentes, Paleo, Tejfehérjementes |
Alacsony GI index |
A törökmogyorónak mindössze 25, a mandulának mindössze 15 a glikémiás indexe. |
Magas a telítetlen zsírsav tartalma |
A legjobb minőségű mandulának és törökmogyorónak köszönhetően. Nagyon jó Omega-3 zsírsav forrás |
Magas fehérje-, és alacsony szénhidráttartalom |
16g fehérje/100 g, 27g CH/100 g |
Sokoldalúan felhasználható |
Smoothie-ba, zabkásába,süteményekbe, kekszekbe, mártásokba, kenyérre kenve... |